Logo Happy Factory

Laat je coachen

Wat kan Happy Factory betekenen voor jou

Kies je coaching formule

In het "Find Your Happy" traject leer je omgaan met externe prikkels (geluid, zien, tast, geur, proeven) en interne prikkels (emoties en gedachten).

De basis van het traject is een online videocursus met in totaal 10 uur aan lesmateriaal. De cursus is opgedeeld in 10 modules. Je kan de cursus volledig online volgen (online cursus) of combineren met coaching sessies (personal coaching).

Hoe werkt het Happy Factory Traject?

Kies je coaching formule

Online cursus
Intakegesprek
10 coaching sessies van 1 uur
10 online videolessen van 1 uur
Prijs
€650
Personal coaching
Intakegesprek
10 coaching sessies van 1 uur
10 online videolessen van 1 uur
Prijs
€1500

Na het traject

Heeft hooggevoeligheid geen geheimen meer voor jou
Heb je zelfvertrouwen en een positief zelfbeeld
Weet je stress te reduceren en voorkomen
Kan je oplossingsgericht denken en handelen
Maak je komaf met mentale belemmeringen en struikelblokken
Weet je consequent je gedachten en gevoelens te sturen
Stel jij grenzen voor jezelf en voor anderen
Weet je wat je wil en hoe je dat kan bereiken

Hoe ziet het online coaching traject eruit?

Hoe ziet het Happy Factory traject eruit?
Module 1:
Hier maak je kennis met hoogsensitiviteit. Je leert wat 'hoogsensitief zijn' nu precies betekent en wat het verschil is met overprikkeling. Je krijgt meer inzicht in de vijf zintuigen en ontdekt in welke mate deze gevoelig zijn voor jou. Het doel van deze introductiemodule is om je meer bewust te maken van je zintuigen en hun gevoeligheid, zodat je er anders mee kan leren omgaan.
Module 2:
Hier gaan we de interne prikkels (je emoties en gedachten) van naderbij bekijken. Waarom denk je zoals je denkt, voel je wat je voelt en doe je wat je doet? Onze gedachten, gevoelens en handelingen bewegen in een voortdurende lus. Als je iets wil veranderen aan je gedrag begint dat dus bij je manier van denken. Aan de hand van een rationele benadering leer je begrijpen waarom je brein denkt zoals het denkt. Zo zetten we samen de eerste stappen naar constructiever leren denken.
Module 3:
We gaan dieper in op de werking van het brein, met name de verschillen tussen een hoogsensitief en niet-hoogsensitief brein. Hoogsensitiviteit gaat verder dan simpelweg gevoeliger zijn voor prikkels en emoties. In deze module ontleden we de achterliggende oorzaken van hoogsensitiviteit. Deze module voelt misschien zelfs aan als thuiskomen omdat je diepere inzichten verwerft in je gedachten, gevoelens en gedrag.
Module 4:
Hierin leer je wat overprikkeling is en hoe je deze op tijd kan herkennen. Overprikkeling is een opeenstapeling van stress die uiteindelijk leidt tot een soort van kortsluiting in je hoofd. Je leert waar die kortsluiting vandaan komt, en wat er dan precies gebeurt in je brein. Deze kennis zal je helpen begrijpen wat er gebeurt wanneer je stress zijn piek bereikt, en hoe je deze stress op tijd kan herkennen, voorkomen of verminderen.
Module 5:
Nu je alle kennis en vaardigheden bezit om beter om te gaan met interne en externe prikkels gaan we een stapje verder. We gaan na hoe jij je huidige realiteit ervaart en in welke mate je daar tevreden mee bent, of er net verandering in wil brengen. We halen je dromen en wensen onder het stof vandaan en kijken wat jij écht wil in het leven - met behulp van de nieuwe vaardigheden die je intussen geleerd hebt.
Module 6:
We gaan na welke valkuilen er tussen jou en je dromen liggen. Obstakels in het dagelijkse leven waar ieder van ons mee te maken krijgt, maar waar we zelden bij stilstaan. In deze module creëren we bewustwording van die valkuilen en hoe je deze kan overbruggen zodat ze je niet langer tegenhouden om vooruitgang te boeken.
Module 7:
Deze module is volledig gewijd aan communicatie. Je leert helder en verbindend te communiceren, en hoe op een gezonde manier grenzen te stellen. Hierdoor zal je niet alleen meer bereiken, maar ook op meer begrip kunnen rekenen. Je leert niet zomaar 'ja' te knikken op alles, maar wel om een weloverwogen 'ja' te uiten wanneer jij dat ook effectief wil.
Module 8:
Negatieve of belemmerende overtuigingen worden in deze module onder de loep genomen. Ondertussen sta je al een pak optimistischer in het leven, maar niemand is altijd en alleen maar positief. En dat is ok. Toch geven we je de nodige tools mee om je mindset nog een stukje hoger te tillen. Je leert de dramaqueen/-king in jezelf herkennen en krijgt praktische handvatten mee hoe je deze het zwijgen oplegt.
Module 9:
Hierin nemen we je eigenwaarde onder de loep. Hoe is het gesteld met je zelfbeeld? Is er ruimte voor verbetering? We halen het maximale uit jezelf. Zo kan jij je dromen opnieuw vastpakken en ze concreet in korte- en lange termijndoelen gieten. Doelen die matchen met wat je wil voelen en ervaren. Want alleen zo bereik je wat je echt wil in je leven.
Module 10:
We overlopen alle stappen die je in het traject hebt doorlopen. Intussen hebben we je eigenwaarde, je manier van denken en voelen, en je dromen haarscherp gekregen. We stellen samen een concreet stappenplan op om van jouw wensen en dromen een realiteit te maken. Klaar om je leven opnieuw vast te pakken?

Veelgestelde vragen

V: Biedt online coaching voldoende kwaliteit?

A: Zeker en vast! Meer nog, online coaching biedt unieke voordelen. Zo beslis jij de plaats en timing van je sessies, volg je het traject aan je eigen tempo en kan je al het cursusmateriaal herbekijken. En dat alles vanuit je vertrouwde, relaxte omgeving. Door geen verplaatsingen op vaste tijdstippen te moeten maken vermijd je een mogelijke toestroom aan prikkels. Jij blijft met andere woorden achter het stuur zitten, waardoor je van een optimale impact van het traject kan genieten! Bovendien krijg je dankzij de live online coaching gesprekken een moment om persoonlijke vragen te stellen en van gedachten te wisselen.

V: Wanneer kan ik starten?

A: In principe kan dat vandaag nog. Er is geen bepaalde startdatum, je start wanneer je er klaar voor bent. Tijdens een vrijblijvend intake gesprek kunnen we ervoor zorgen dat je het traject in de ideale omstandigheden kan aanvangen.

V: Hoelang behoud ik toegang tot het cursusmateriaal?

A: De online cursus blijft doorlopend beschikbaar, ook na het traject. Zo kan je op elk moment teruggrijpen naar een bepaalde module of een video wanneer die relevant voor je is.

V: Hoeveel tijd kost het traject?

A: Het traject bestaat uit 10 modules. Idealiter doorloop je dus het volledige Find your happy-traject in vijf maanden. Maar niet iedereen kan zomaar de tijd en ruimte vrijmaken om elke week doelbewust met happiness bezig te zijn. Daarom beslis jij welke timing bij je past. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je wat langer wil stilstaan bij een bepaalde module, of dat je een moment nodig hebt om even los te koppelen van het traject. Maar, door op regelmatige tijdstippen gericht te werken aan je ontwikkeling verzeker je je wel van een optimale impact. Het programma is overigens perfect combineerbaar met een drukke job, een gezin of een sociaal leven. Meer nog het kan je net extra energie geven om je dagelijks leven met twee handen vast te pakken!

V: Wat vraagt dit traject van mij?

A: Aangezien dit coachingtraject een significante impact zal hebben op je leven vraag ik ook een zekere inzet en motivatie van jou. Wees gerust, we werken stapsgewijs. Je energie, daadkracht en zelfvertrouwen bouwen we gestaag op. Het programma houdt ook rekening met je job, gezin en sociaal leven. Maar, hoe groter jouw engagement is, hoe sneller en dieper je de impact van het Find your happy-traject zal ervaren.

Sanne, 40

Niet alleen wist Hanne me inzichten te verschaffen in hoe ik best omga met mijn hooggevoeligheid, ze deed me positief kijken naar mezelf als persoon. De tools die ik heb geleerd tijdens het traject pas ik dagelijks toe. En zelfs mijn kinderen en mijn partner hebben er baat bij. Ik heb geleerd om mijn leven terug in handen te pakken.

Jeroen, 37

Toen ik Happy Factory ontdekte ervaarde ik voor het eerst een gevoel van herkenning. Al na enkele weken voelde ik me herboren. Ik stel mezelf opnieuw op de eerste plaats, nu kan ik weer genieten van mijn leven en van mijn gezin. Wat een topcoach.

Isabelle, 32

Hanne heeft mij met andere ogen naar mijn hooggevoeligheid laten kijken. Ik zie het nu als een meerwaarde, niet als last. Ze heeft mijn argumenten vaak in vraag gesteld waardoor ik zoveel nieuwe inzichten heb gekregen! Wanneer ik nu een twijfelmoment heb denk ik: "Wat zou Hanne haar advies zijn?" Ze heeft me geleerd om weer in mezelf te geloven, en daar ook naar te handelen, in plaats van iedereen tevreden proberen te stellen. Dankjewel!

Find your happy © 2023 by Happy Factory